Юрій Павленко: Від усіх рішень цієї влади бідні стають ще біднішими, а багаті – ще багатшими

05.03.2019

Людей похилого віку потрібно постійно підтримувати і піклуватися про них. Про це заявив народний депутат, ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ, Юрій Павленко під час зустрічі з підопічними Сумського обласного геріатричного пансіонату, до якого завітав у ході робочої поїздки на Сумщину.

«На жаль сьогодні соціальна політика в державі стала дуже несправедливою, і ставлення до найменш захищених категорій населення є нестерпним. Нині дуже низька пенсія, на яку нічого не можна купити і яка не індексовувалася навіть на рівень інфляції. У той час як зросли в декілька разів ціни на продукти харчування, ліки, в 12 разів зросли тарифи на опалення, пенсія перетворилася на подачку для жебраків. Це несправедливо по відношенню до людей», – упевнений Юрій Павленко.

Опозиційний політик розповів, що більшість нинішнього складу Верховної Ради нічого не робить для захисту українців. Навпаки, говорить, коли засідає парламент, так і чекай, що життя стане ще важчим. Це скликання приймало закони, за якими руйнували пам’ятники, змінювали назви населених пунктів, вулиць, а про допомогу людям забули.

«На жаль, зневага до людини, обкрадання найбідніших – це те, чим живе нинішня влада, і жоден аргумент на неї не діє. Вона не хоче навіть чути про компромісні рішення. За останні роки чиновники розбагатіли в десятки разів і жодного разу не зменшили своє фінансування. Натомість урізали його дітям, пенсіонерам, чорнобильцям, ветеранам. Через таку недолугу роботу влади, ми перебуваємо в опозиції», – заявив Юрій Павленко.

Парламентар акцентував увагу на першочергових кроках, які потрібні українцям. Першим вважає мир.

«З людей здирають останні копійки на військовий збір, люди бідніють, а влада списує усе на війну. Водночас ті дії, які зроблені нашою командою, показують, що її можна закінчити, але для цього потрібна політична воля людей, які приймають державні рішення», – зазначив Юрій Павленко.

Політик підкреслив, що лідер ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Юрій Бойко запропонував чітку програму, як припинити війну, повернути з-за кордону тих людей, які вимушені були їхати на заробітки, відновити виробництво тощо.

«До нього прислухаються лідери іноземних держав, бо він говорить словами українських інтересів, а не підіграє під дудку філії Вашингтонського обкому», – додав народний депутат.

Юрій Павлено вважає, що миру можна досягти, якщо не красти, не спекулювати і не списувати проблеми на війну, яка триває.

«Мир потрібен і мовний, і історичний, і релігійний, і етнічний. Бо влада постійно шукає, як посварити людей і внести розбрат в кожну громаду, аби людям не було часу думати, хто підвищує тарифи, забирає пенсії. Це активізувалося перед виборами, щоб через розбрат всередині населення, бідність і війну, зберегти владу. Від всіх рішень нинішньої влади бідні стають ще біднішими, а багаті – ще багатшими», – заявив Юрій Павленко.

Утім, політик зазначив, що усе не безнадійно. Бо Україна має розумних людей, які знають, як розвивати країну, вирішувати проблеми і покращувати життя людей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: