Житель Сумщини втратив 12 тисяч, так і не виїхавши за кордон

05.03.2019

До чергової частини Роменського відділу поліції звернувся 48-річний місцевий житель. Чоловік розповів: маючи намір поїхати на за кордон на заробітки, він звернувся до чоловіка, який нібито надавав послуги по оформленню відповідних документів з подальшим працевлаштуванням. Однак той, ледве отримавши перераховані авансом 12 тисяч гривень, обірвав будь-який зв‘язок, а обіцяного так і не зробив.

Правоохоронці встановили: контактний номер так званого «роботодавця» потерпілий отримав від своєї доньки, котра раніше виїздила на роботу до Німеччини. За її словами, саме цей чоловік допомагав українським заробітчанам оформлювати документи на працевлаштування за кордоном. Тож заявник, понадіявшись на доброчесність незнайомця, перерахував 12 тисяч гривень на продиктований йому рахунок, сподіваючись незабаром отримати від того вже оформлені документи на виїзд та працевлаштування. Близько тижня шахрай періодично ще виходив на зв‘язок, а потім його телефон перестав відповідати. Зрозумівши, що став жертвою шахрая, ошуканий чоловік звернувся до поліції.

Наразі за даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст.1 90 Кримінального кодексу України «Шахрайство» в рамках якого встановлюють особу афериста та його місцеперебування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: