Полісмен випадково став свідком крадіжки

05.03.2019

Подія сталася в Конотопі. Там, прямуючи до місця служби, дільничний помітив, що двоє підозрілих чоловіків тягнуть на санчатах мішок із металобрухтом. Запідозривши, що він може бути краденим, полісмен вирішив перевірити свою здогадку. На його запитання молодики помітно занервували та почали плутатись у поясненнях щодо походження металобрухту. Це й стало приводом дільничному зателефонувати до чергової частини та викликати слідчо-оперативну групу.

Як з’ясувалося, саме цих молодиків уже розшукували, бо кількома хвилинами раніше до поліції надійшло повідомлення, що з двору одного з будинків невідомий витягує санчата з навантаженим на них металобрухтом.

Доставивши обох чоловіків до відділу поліції, правоохоронці встановили, що метал таки дійсно викрав із приватного будинку один із зупинених громадян – 27-річний раніше судимий за вчинення крадіжок чоловік. Того дня він, скориставшись відсутністю господарів, проник на подвір’я приватного будинку, навантажив металобрухт на знайдені тут-таки санчата та попрямував до пункту прийому металу, аби швидше здати свій «вантаж». Однак за якийсь час,  зрозумівши, що самому йому буде важко дотягти свою здобич до кінцевого пункту призначення, зателефонував товаришу та попрохав допомоги. Той, не задаючи зайвих запитань, погодився.

Проте далеко від місця крадіжки молодим людям відійти не вдалося. Уже за кільканадцять метрів їх зупинив пильний дільничний.

Наразі за фактом злочину відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), у рамках якого призначено товарознавчу експертизу і за результатами якої вирішуватиметься питання про направлення справи до суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: