Троє стареньких сумчан стали жертвами аферистів

05.03.2019

Повідомлення про шахрайства надійшли до Сумського відділу поліції. Серед потерпілих – троє пенсіонерів віком від 89 до 70 років. Двоє з них розповіли правоохоронцям, що їм на мобільні зателефонували зловмисники, які назвались синами і просили їх «відкупити» від кримінальної відповідальності за вчинення ДТП. Інший – попросив грошей на термінову операцію.

За словами потерпілих, вони одразу вирішили допомогти грошима, яких потребували їх родичі, та передали їх за своїм місцем мешкання незнайомцям на загальну суму майже в 35 тисяч гривень. А коли трохи згодом зателефонували близьким, виявилось, що вони до поліції та медичних закладів не потрапляли.

За всіма фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), в рамках якого ведуть пошуки зловмисників. Правоохоронці ж знову звертаються до громадян з проханням, не бути занадто довірливими і прислухатись до порад поліцейських. Не допомагати так званим родичам «уникнути кримінальної відповідальності» чи в наданні іншої допомоги, де мова йде про гроші. І в жодному разі не віддавайте свої заощадження незнайомцям. Завжди перевіряйте отриману інформацію, а про подібні дзвінки від родичів чи близьких, краще одразу повідомляйте в поліцію. Зазвичай такі повідомлення надходять від шахраїв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: