На Сумщині починається 9-та благодійна акція «До Світлого Дня — світлі вчинки»

05.03.2019

У Сумській області впродовж Великого Посту збиратимуть кошти для онкохворих дітей. 5 березня у Сумському єпархіальному управлінні відбулася прес-конференція з нагоди початку Дев’ятої благодійної акції  «До Світлого Дня — світлі вчинки».

Організаторів акції представляли  прес-секретар Сумської єпархії  протоієрей Георгій Тарабан, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Сумській області Лариса Якубенко, завідувач відділенням онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Ліана Нікітенко.

Отець Георгій привітав усіх з початком акції та розповів про заплановані заходи, а також про особливості їх проведення у 2019 році, прокоментував окремі аспекти.

Ліана Нікітенко повідомила статистичні дані щодо дитячої онкології на Сумщині, а також про стан забезпечення відділення медичними препаратами та обладнанням, розповіла про собливості лікування дітей у відділенні.

Лариса Якубенко звернула увагу на актуальність, ефективність та прозорість акції, що забезпечили їй успіх та довіру з боку народу.

Акцію «До Світлого дня – світлі вчинки» започаткували у 2011 році. Тоді за гроші, зібрані в період Великого Посту, придбали два концентратори кисню і ліки європейського виробництва.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: