У Сумах почали видавати субсидії готівкою

05.03.2019

Сумчани, які оформили субсидію на житлово-комунальні послуги до січня 2019 року, почали отримувати її в готівковій формі.

Про те, хто першим отримав «живі» гроші на сплату житлово-комунальних послуг і коли чекати на них решті субсидіантів, розповіли під час брифінгу представники міської влади, департаменту соціального захисту населення, Сумської дирекції ПАТ «Укрпошта», Сумського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області, Сумського обласного управління АТ «Ощадбанк».

Заступник міського голови Альона Дмітрієвская нагадала, що запроваджена з 1 березня монетизація субсидій торкнеться домогосподарств, які отримують даний вид допомоги з початку опалювального періоду 2018–2019 років. Першими субсидію «живими» грошима отримають субсидіанти-пенсіонери, а з 12 лютого – решта.

«Від учора розпочалась виплата субсидій сумчанам у готівковій формі Отриманими коштами субсидіант має самостійно в повному обсязі розрахуватись по платіжках за лютий. Гроші, що в кінці опалювального сезону залишаться, домогосподарство може використати на власні потреби», – наголосила посадовиця.

Для найповнішого інформування сумчан про процедуру монетизації субсидій, зазначила директор департаменту соціального населення Тетяна Масік, працівники їхнього структурного підрозділу спільно з надавачами послуг та АТ «Ощадбанк» проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Окрім цього, як повідомив директор Сумської дирекції ПАТ «Укрпошта» Ігор Сумарока, на вихідних до Сум надійшли сповіщення з роз’ясненнями щодо монетизації субсидій, і від учора поштарі розносять їх субсидіантам. За три–чотири дні розраховують доправити всі за призначенням.

Вчора субсидії «живими» грошима вже отримали ті пенсіонери-субсидіанти, в яких виплата пенсій припадає на 4 число. Перший заступник начальника Сумського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області Людмила Гонтаренко нагадала, що тим, хто отримує пенсію на банківську картку, субсидії зарахують туди, тим, хто користується послугами пошти, – принесуть листоноші одночасно з пенсією.

Субсидіанти, які не є пенсіонерами, отримають першу монетизовану субсидію після 12 березня у відділені АТ «Ощадбанк». Тим, хто не має поточного рахунку в цьому банку, її перерахують грошовим переказом через систему «Швидка копійка», тим, хто вже має поточний рахунок для виплати соціальної допомоги (депозитів чи заробітної плати), – автоматично зарахують на цей рахунок.

Начальник Сумського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ольга Д’яконова порадила першим перед відвідуванням банку пройти попередню реєстрацію на офіційному сайті або в Контакт-центрі АТ «Ощадбанк» за тел.: 0800210800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів на території України). Це дасть змогу самостійно обрати найближче відділення, зручний час та дату отримання субсидії. А краще за все – вже нині отримати картку.

«Хочу порадити відвідати наші відділення вже сьогодні, поки там майже порожньо, та оформити безоплатно спеціальну картку, на яку надходитиме субсидія. Тоді після 12 березня можна буде не відвідувати відділення, а сплачувати комунальні послуги в мобільному або інтернет-банкінгу «Ощад 24/7». Зазначу, що зняття готівки у касах і банкоматах не тарифікується, також не береться комісія у разі отримання коштів через систему «Швидка копійка», – сказала Ольга Д’яконова.

Директор департаменту соціального захисту населення повідомила, що монетизовану субсидію з березня отримуватимуть 21988 сумчан-пенсіонерів та 14823 осіб, котрі не є пенсіонерами. Також вона поінформувала, що департамент соціального захисту населення отримав від ДФС дані про доходи за III-IV квартали 2018 року та з 1 березня розпочав реєстрацію заяв на субсидію, що були подані в лютому.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: