Професор — ректору СумДУ: «Будьте нарешті мужиком. Підіть добровільно у відставку»

05.03.2019

Професор СумДУ Сергій Ільяшенко публічно розкриває таємниці відносин всередині вишу. У Фейсбуці він написав своє чергове звернення до ректора СумДУ Анатолія Васильєва.

«Про академічну доброчесність і не тільки. Частина 4.

(як професор професору)

Вже тривалий час триває епопея з приводу розробки колективом «молодих науковців» ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького (СумДУ) та ін. «Стратегії розвитку м. Суми». Вона виявилася міксом з фрагментів відповідних Програм інших міст України, а також «аналітики і висновків» авторів, що ніяк не стикуються з існуючими реаліями міста і свідчать про те, що автори взялися за явно непосильну їм роботу. Говорячи просто – Замовнику підсунули набір текстів, який має таке ж відношення до Стратегії м. Суми, як автори цієї «епохальної» праці до таких понять як честь, совість, порядність тощо.

Уже всім все стало зрозуміло, проте відповідні інстанції, що мали б відреагувати на оприлюднену інформацію, вперто відмовчуються.

У зв’язку з викладеним у мене виникли кілька запитань до ректора СумДУ Васильєва А.В., які я (як і раніше) задаю публічно, оскільки не хочу щоб мене звинуватили у «неправильній розстановці акцентів».

1. Анатолій Васильович, уже цілком ясно, що Вас не хвилює катастрофічне падіння репутації СумДУ, а особливо ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького, яким керує Ваша дочка Васильєва Т.А. Їхні намагання знайти правдоподібне пояснення своїм вчинкам і зробити всіх дурнями виглядають просто смішно. Але Ваше мовчання може свідчити, що Ви все знаєте і виправдовуєте. Я розумію, що у Вас великий досвід у подібних справах і Ви вважаєте, що в черговий раз кудись вступите, до когось примкнете, продемонструєте відданість черговому Керівнику і Вам все простять. Можливо, проте все має свій кінець.

2. Ваші намагання переключити увагу на інших вже не працюють. Відверті наклепи, поширювана публічно безпосередньо Вами і Вашими підлеглими неправда, погрози і тому подібне діють тільки на людей які Вас бояться, або ж у долі. Виданий Вами сьогодні Наказ зі сфабрикованими звинуваченнями кафедри маркетингу та УІД у тому, що у підпорядкованому Вам архіві СумДУ не все в порядку з дипломними роботами минулих років свідчить лише про те, що Ваші підлеглі вийшли на самих себе. Але про це я детально напишу окремо у наступному зверненні. Ніякі внутрішні Положення СумДУ, Накази, Шаблони та ін. подібна макулатура, яку з Вашого благословення зараз плодять у все зростаючих масштабах ніяк не змінять думку багатьох, що СумДУ з колись демократичного університету перетворюється у феодальну структуру для заробітку обмеженого кола близьких до Вас осіб. І цей процес почався з фактичного поглинання УАБС і приходу на керівні посади у СумДУ Ваших родичів.

3. Анатолій Васильович, декларована Вами «студенто-центричність» університету лише красиві слова. Насправді, університет став бюрократо-центричним, кількість бюрократичних структур уже просто непристойна. Цілком зрозуміло, що керівники цих департаментів, відділів і т.д. за положенням СумДУ входять до різних Рад і є залежними від Вас особисто. Вони проголосують за будь-яку Вашу пропозицію, тим самим створивши ілюзію «колективного рішення». Тому гріш ціна всім цим «колективним рішенням», якими Ви прикриваєтесь, у т.ч. у питаннях «академічної доброчесності», «якості навчального процесу» та. ін.

4. Щодо ННІ ФЕМ. Звичайно, право вирішувати чи повинен він і далі носити ім’я Олега Балацького належить шановній дружині і дітям. Проте так опускати його, як це зробили згадані у п. 1 особи не можна. Світле ім’я людини, яка разом з учнями створила ФЕМ, Ваші родичі і наближені до Вас особи своїми діями фактично безсовісно паплюжать. Олег Федорович такого не заслуговує.

5. Анатолій Васильович, будьте нарешті мужиком. Підіть добровільно у відставку, не валіть остаточно імідж ННІ ФЕМ і СумДУ у цілому», — написав Сергій Ільяшенко.

Нагадаємо, стратегія розвитку міста, замовлена СумДУ, яка коштувала бюджету близько 800 тис. грн, виявилася компіляцією мало не курсових робіт та рефератів, а також рясніє численними помилками. За неї, втім, проголосували депутати на сесії, як і чиновники мерії, не читаючи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: