Влада Конотопа відмовилася допомагати родині чоловіка, якого вбила крижана брила

06.03.2019

Конотопська міська рада не збирається допомагати сім’ї 28-річного Олександра Піскарьова, на якого 3 лютого впала 30-кілограмова крижана брила. За чотири дні чоловік помер у лікарні, не прийшовши до тями.

Нагадаэмо, Олександр разом із цивільною дружиною Юлією Бачурською проходили повз магазину, коли на них із даху будинку впала крига. Чоловік отримав тяжку черепно-мозкову травму, а жінка — пошкодження шийних і грудних хребців. Після цього керівництво Конотопа обіцяло повністю оплатити поховання.

«По квитанціям у мене зібралось 20 200 гривень. Це поховання і поминки. Коли подзвонила до Конотопа, у міськраді сказали, що вистачить з нас і того, що допомогли з перевезенням. Запропонували написати заяву в прокуратуру. Якщо знайдуть винного, то він цю суму сплачуватиме. На майстра ЖЕКу хочуть повісити», — розповіла сестра загиблого Світлана Шляхто-Піскарьова.

Олександр Піскарьов з дружиною Юлією і сином 10-річним Артемом

Олександр і Юлія переїхали до Конотопа з Маріуполя у 2014 році з початком війни на Донбасі. Разом з ними жив 10-річний Артем, син Юлії від першого шлюбу.

Піскарьова поховали у Маріуполі, де живуть його сестра і батько.

«Не бачу сенсу далі розбиратись. Ну напишу я цю заяву, але ж це їздити потрібно, а це витрати. І на роботі потрібно відгули брати за свій рахунок. А Сашу цим не повернути. Буду сама якось віддавати борги, що брала», — додала Світлана.

Юлію Бачурську виписали з лікарні. Зараз проходить реабілітацію вдома під наглядом матері. Два місяці жінка працювати не зможе.

«Я зробила депутатський запит, щоб 20 тисяч гривень відшкодувати сестрі загиблого. Також на відновлення Юлії — 40 тисяч. Підтримало 10 депутатів. Двох голосів не вистачило, — каже депутат Конотопської міськради Інна Пащенко. — Вину хочуть перекласти на майстра ЖЕКу Кукушкіну. Хоча усі розуміють, що ця жінка не винна. Вмовляють її згодитись. Розказують байки, що дадуть умовне, а роботою потім забезпечать. Це було з подачі виконавця обов’язків міського голови Тетяна Сизон. Дала вказівку своїй команді не допомагати постраждалій сім’ї. Хоча це краплина для міського бюджету. На матеріальну допомогу депутатам виділяється по 100 тисяч і нічого. Зраділи, що це переселенці, то можна і не допомагати. Нехай їдуть, звідки приїхали — така позиція.

Щодо самої трагедії, то передвісники були. В той час на багатьох будівлях висіли бурулі. Деякі пошкодили майно під будинками. Управління ЖКГ взагалі не працює. Дороги в лютому не посипались навіть у центрі. Аварійні ситуації виникали. У кількох школах провалились дахи від снігу».

Всього на перевезення Олександра Піскарьова до Маріуполя виділили 8 тис. грн. Тепер Юлія Бачурська буде писати заяву на надання матеріальної допомоги.

gazeta.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: