У дитсадку на Сумщині розслідували групове захворювання дітей

07.03.2019

4-5 березня спеціалістами Конотопського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області здійснено розслідування причин та умов виникнення групового захворювання гострою кишковою інфекцією серед вихованців молодшої групи закладу дошкільної освіти №10 «Ялинка», що в місті Конотоп, під час якого постраждало 4 дитини. Інформація про групове захворювання надійшла 4 березня з Конотопського міськрайонного відділу ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Запроваджені санітарно-протиепідемічні заходи з метою локалізації та ліквідації даного випадку. В результаті епідеміологічного розслідування встановлено, що групове захворювання не пов’язане з харчуванням в закладі, а виникло в результаті занесення інфекції з сімейного осередку та набуло поширення контактно-побутовим шляхом через недотримання особистої гігієни та гігієнічного режиму персоналом.

За виявлені порушення санітарно-протиепідемічного режиму винесено припис керівнику закладу та складено протокол про адміністративне правопорушення.

До речі, порушення гігієнічних вимог у даному закладі було виявлено і в ході планового заходу державного нагляду (контролю), проведеного у лютому поточного року, за що винна посадова особа вже притягувалася до адміністративної відповідальності.

У зв’язку з реєстрацією даного випадку спеціалістами Конотопського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області ініційовано розгляд питання профілактики кишкових інфекцій на нараді у відділі освіти Конотопської міської ради.

Станом на 06.03.2019 року нових випадків захворювання не зареєстровано. Протиепідемічні заходи тривають.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: