1 долар замість 100: у Сумах чоловік «розкусив» аферистку

07.03.2019

Вночі 5 березня сумчанин отримав телефонний дзвінок із невідомого номеру. Незнайомець повідомив чоловікові, що внаслідок ДТП його син потрапив до лікарні, тож для проведення операції йому слід терміново передати 100 доларів, адже наразі його транспортують до однієї з лікарень столиці. Сумчанин відразу зрозумів, що має справу з телефонними шахраями, оскільки сина він взагалі не мав. Згодом невідомий повідомив, що кошти потрібно передати водієві таксі, який приїде незабаром.

Замість 100 доларів до пакунка чоловік поклав 1 долар, а коли передав пакет таксисту, одразу зателефонував до поліції. Розповівши про дану подію, він надав інформацію про авто, водію якого передав пакунок.

За декілька хвилин інспектори виявили та зупинили вказаний автомобіль. Керманич пояснив, що отримав замовлення забрати пакунок за вказаною адресою та відвезти за іншою. Інспектори швидко зорієнтувалися та поїхали до місця призначення в автівці таксиста.

Прибувши за адресою, до транспортного засобу підійшла 23-річна жінка. Коли вона забрала його, з таксі вийшов працівник роти тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції, який попрохав громадянку зупинитися. Побачивши поліцейського, жінка викинула пакунок та почала тікати. Інспектор наздогнав та затримав її. Далі, на місце події викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) ККУ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: