На Сумщині перебувають представники контактних посольств НАТО в Україні

07.03.2019

Члени делегації НАТО, спілкуючись із керівництвом області та журналістами, зазначили, що Сумщина одна із кращих областей щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо завдань і ролі Північноатлантичного альянсу у світі

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт ГОФ у розмові із головою облдержадміністрації Миколою КЛОЧКОМ та першим заступником голови Вадимом АКПЄРОВИМ зазначила, що Україна на шляху до НАТО має надійних партнерів в особі таких країн як Великобританія і Канада.

«Відтоді, як ми стали контактним посольством НАТО в Україні, вирішили приїхати в першу чергу на Сумщину, тому що ваша область робить надзвичайно багато для популяризації, для підвищення поінформованості населення про роль і завдання НАТО», – повідомила Джудіт Гоф.

Радник з політичних питань Посольства Канади в Україні Руслан КАЦ додав: «Приємно, що Сумщина сьогодні розуміє, що НАТО – це не тільки військовий альянс, а й альянс, який пропагує певні цінності у сферах екології, енергетики, ядерної і радіаційної, кібернетичної та інформаційної безпеки тощо. Адже нам важливо про це пояснювати українцям, щоб вони розуміли і цей аспект НАТО. І сьогодні ми зустрічаємося із студентами, з якими говоритимемо про цінності та принципи альянсу».

За словами Миколи Клочка, на Сумщині активно проводиться кампанія щодо інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України. На сьогодні розроблено обласний тематичний план заходів, розробляються районні і міські плани, у рамках яких будуть реалізовані заходи, спрямовані на донесення до населення Сумщини інформації про невійськові ініціативи НАТО. Також на Сумщині функціонують інформаційні центри з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України в обласній універсальній бібліотеці, інших публічних бібліотеках та бібліотеках вищих навчальних закладів. На їх базі відбуваються публічні заходи з питань державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції України, тематичні виставки книжок та публіцистичних матеріалів.

«Так, на базi Сумського державного університету активно працює Центр досліджень регіональної безпеки, створений за підтримки Цeнтpy iнформацiї та Документацiї НАТО в Україні, і Центр європейської та євроатлантичної інформації, – говорив Микола Клочко. – Минулого року Сумщина долучилась до участі в освітній кампанії на тему «Чому НАТО? Засади і принципи діяльності НАТО та його роль у підтримці міжнародної безпеки», провела форум громадських об’єднань на підтримку євроатлантичної інтеграції. Завдяки цим та багатьом іншим заходам жителі Сумщини знають, що таке НАТО, в чому роль цього альянсу для європейських держав і які пріоритети щодо вступу в НАТО України».

Спілкуючись із журналістами, заступник директора/радник з питань стратегічних комунікацій Центру інформації і документації НАТО в Україні пані Вікторія ЦІЄМІНІТЕ повідомила: «Знаковим є те, що напередодні відзначення 70-річчя від створення НАТО саме два контактні посольства НАТО – Великобританії та Канади – доносять до українців, і в тому числі й жителів Сумщини, один із найбільш сильних меседжів – це меседж, що саме трансатлантичний союз між Північною Америкою і Європою є одним із найсильніших і найуспішніших альянсів у сучасній історії. А також це меседж про нашу солідарність як один до одного, так і до України».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: