Як у Сумах витратили минулорічний бюджет міста?

08.03.2019

Розпорядники коштів Сумської міськради прозвітували за бюджет 2018 року.

Загалом, міський бюджет м. Суми за 2018 рік виконаний у сумі 3 млрд 361,8 млн гривень. Це на 1,5% менше запланованого.

«Є негативна така тенденція, за даними статистики, станом на 1.01. 2019 року обліковується заборгованість по зп 247,1 млн грн. Вона виросла на 137,9 млн грн, або у 2,3 раза в порівнянні з попереднім роком. Ця тенденція створилась за рахунок заборгованості СМНВО», — доповідала директорка департаменту фінансів сумської міськради Світлана Липова.

Минулорічні видатки на соціальний захист населення — 1 млрд 107 млн грн. З них по загальному фонду 1 млрд 88 млн грн та спеціальному — трохи більше 18, 5 млн грн. Загальна ж сума, яка спрямована на розвиток установ та заходи з соціального захисту (видатки розвитку) становить 22,8 млн. гривень, зокрема за рахунок коштів міського бюджету – 1,7 млн гривень, в т. ч. на придбання обладнання, капітальний ремонт та реконструкцію приміщень.

«З вересня 2017 року забезпечено реалізацію пілотного проекту «пакунок малюка» відповідно від прийнятих від пологових будинків заяв видано пакунки 394 новонародженим дітям», — виокремила заступниця директора департаменту соціального захисту населення сумської міськради Наталя Москаленко.

Видатки на освіту в місті спрямовані в обсязі — 752,5 млн грн, що становить 99,5 % до затверджених річних призначень. З них майже 477 млн грн кошти міського бюджету, спецфонду – майже 73 млн грн. Також надійшла субвенція з держбюджету у розмірі 265,5 мільйонів. Основні видатки галузі: оплата праці педагогічних працівників, комунальних послуг та придбання обладнання, ремонти, будівництво та заходи з енергозбереження.

«У підпорядкуванні управління знаходиться 81 установа та 7 закладів ПТУ забезпечуються фінансуванням. Це забезпечило успішну реалізацію концепції Нової української школи на 3390 учнів. 123-х перших класів у м. Суми, на це використано 20 млн грн у всіх дошкільних закладах створено покращені умови для розвитку дітей», — додала начальниця управління освіти й науки Сумської міськради Антоніна Данильченко.

Видатки на охорону здоров’я у сумі 356,з половиною млн грн, що становить 99,5%. Субвенція з державного бюджету прийшла у розмірі трохи більше 231 мл грн. Основні видатки галузі це заробітна плата, медикаменти та капітальні видатки та комунальні послуги.

«Найвагомішим у нас стало – придбання ангіографа, який дає можливість проводити операції без масштабних оперативних втручань відкритим доступом. За 2 місяці минулого року, коли був встановлений, було проведено 59 ангіографій», — розповіла заступниця начальника відділу охорони здоров’я Сумської міськради Наталія Кіпенко.

У департаменті інфраструктури минулого року витратили майже 175 млн гривень. З загального фонду 0 89, спеціального майже 80 млн основні видатки департаменту це реконструкція каналізаційних колекторів – фінансова допомога комунальним підприємствам, капремонти житла, тротуарів та вело доріжок.

«Здійснено капітальний ремонт у 106 будинках, в тому числі 7 ліфтів у будинках ОСББ за рахунок коштів міського бюджету. І за рахунок програми 30 на 70», — зауважив начальник управління департаменту інфраструктури м. Суми Віктор Богданов.

https://sm.suspilne.media/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: