Майже 1,5 млн грн виділено на Шосткинський ліцей-інтернат, завдяки сприянню обласних опозиціонерів

09.03.2019

Депутати Сумської обласної ради Микола Войтенко і Володимир Пилипейко, члени команди ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ, продовжують роботу по утепленню, забезпеченню енергоефективності установ освіти та медицини Шостки.

Днями вони відвідали КЗ СОР «Шосткинський ліцей-інтернат спортивного профілю», над яким узяли своєрідне шефство. Обласні обранці оглянули повноту та якість виконаних ремонтних робіт, що були проведені минулого року, освоєння бюджетних коштів. Разом з трудовим колективом закладу обговорили існуючі проблеми.

«У першому півріччі 2019 року будуть проводитись роботи по заміні старих вікон на сучасні енергозберігаючі, — зазначив Микола Войтенко. – Також планується відремонтувати санітарні кімнати і душові. На це з обласного бюджету вже виділено 1 млн 450 тис грн. Потрібно, враховуючи профіль закладу, розвивати спортивну інфраструктуру ліцею, що ми і будемо разом робити. Крок за кроком зробимо заклад одним з кращих у Шостці».

Минулого року за сприяння опозиціонерів з обласного бюджету було виділено 800 тис грн. За рахунок цих коштів у ліцеї встановлено 69 енергозберігаючих вікон. У поточному році на заміну залишилися 106 вікон в навчальному корпусі та гуртожитку установи.

Минулоріч навчальний заклад, де зараз навчається 197 дітей, був перепрофільований в ліцей-інтернат спортивного профілю. Зараз установа потребує заміни спортивного інвентарю, оновлення спортзалів і спортмайданчиків, установку тренажерів. Над цими питаннями обласні обранці планують працювати вже в найближчому майбутньому.

«Сьогодні ми розвиваємо чотири види спорту — гандбол, легку атлетику, греко-римську боротьбу, хокей на траві. Під них змінюємо матеріально-технічну базу. Ці питання ми не змогли б вирішити без підтримки обласної влади. Я дуже вдячний депутатам, обласній раді, за те, що взялися істотно зміцнювати й удосконалювати базу. Вони мало говорять, але конкретна робота — у наявності», — вважає в.о. директора ліцею-інтернату Валерій Захарченко.

«Наша дружба з інтернатом триває понад 5 років. Я підтримував установу ще коли був депутатом міської ради і підтримую зараз, будучи депутатом обласної ради. Зараз керівництво звернулися до нас з приводу необхідності покупки шкільного автобуса для поїздок на змагання і облаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям. Ми постараємося вирішити проблему», — сказав Володимир Пилипейко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: