Сумська колонія і СІЗО платять податки в Косівщині

11.03.2019

Слідом за обласними підприємствами, які на папері перевели в райони, тепер і держустанови стали платити податки не в Сумах, а  Сумському районі.

Питання законності сплати ПДФО СІЗО і колонії в бюджет села Косівщина обговорювалося сьогодні, 11 березня, на апаратній нараді в Сумській міській раді.

— Мене дивує ситуація, що це держустанови, — обурився перший заступник мера Сум Володимир Войтенко. — Гаразд обласні, там начальнички є, які грають музику. До речі, у мене буде пропозиція щодо розміщення «героїв» наших на бігбордах, щоб показати тих, хто обкрадає міського бюджету. Чітко з прізвищами обласних установ, а тепер і державних. Якщо не реагує керівництво країни, керівництво області, тоді давайте показувати цих «героїв», нехай їх ставлення до міста оцінять сумчани.

— Питання було опрацьовано, — встав начальник правового управління Олег Чайченко. — Щодо слідчого ізолятора, то він, за даними держреєстру, зареєстрований у Сумах, пров. Гайовий, 19. Але чому вони платять податки в Сумському районі невідомо, оскільки у них немає ні місцезнаходження в Сумському районі, ні майна. Щодо виправної колонії №116, вона також знаходиться у м. Суми по вул. Роменська, 110, але за нею зареєстрована земельна ділянка в Косівщині. Вона знаходиться в постійному користуванні. Формально, відповідно до Податкового кодексу, вони можуть сплачувати ПДФО за місцем знаходження майна. У той же час адреси і там, і там м.Суми.

Щодо обласних установ, то я вважаю, що правоохоронні органи самоусунулися від цієї ситуації, так як тут очевидне порушення ст. 205 кримінального кодексу України (внесення недостовірних зведення до держреєстру …)

— Давайте ще раз підготуємо лист до Державної фіскальної служби, — запропонував Войтенко. — Подивимося на їх реакцію. Пам’ятаєте, три роки тому, коли були проблеми з опаленням їхнього будинку, у якому проживали їх пенсіонери і працівники, ми її вирішили, побудували там дорогу, тепер вони так вчиняють із нами. Я вважаю, це злочинні дії щодо м.Суми. Я впевнений, що всі вони є жителями міста, прописані тут, користуються усіма благами, які надають і комунальні установи, та все, і комерційні … Але ви бачите ставлення. Це просто варварство. Давайте тоді забирати у них землю, повертати в комунальну власність. Нехай десь орендують, перевозять своє майно в ті села, де вони тепер зареєстровані. А потім розповідають про економічне диво в якомусь селі, де живе сто чоловік.

— Ми вже направили лист в ДФС України з приводу позапланової перевірки, — встала директор міськфіндепартамента Світлана Липова. — Щодо збитків, у 2018 році це 3,8 млн грн, у 2019-му близько 4,5 млн грн.

— Опрацюйте ще питання звернення до суду з приводу цієї ситуації, — підсумував заступник мера.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: