На Білопільщині онук убив бабусю, а потім інсценував її природню смерть і викликав поліцію

11.03.2019

25-річний житель села Барило Білопільського району, аби уникнути покарання, навіть інсценував природню смерть 67-річної жінки і сам викликав поліцію, але прорахувався.

Поліцейським, які прибули за викликом, він повідомив, що прийшовши в гості до бабусі, виявив її мертвою на подвір’ї. Після чого переніс в дім.

За висновком експертів, смерть жінки настала внаслідок отримання тілесних ушкоджень у вигляді відкритої черепно-мозкової травми та скалкового перелому тім’яної ділянки черепа.

Проаналізувавши зібрану інформацію, у поліцейських виникли сумніви щодо щирості самого заявника. До того ж, він мав погану репутацію в селі: зловживав спиртними напоями, мав судимість за спричинення тілесних ушкоджень. А згодом чоловік не витримав і зазнався: смертельних ударів рідній бабусі завдав саме він. 

«Причину свого вчинку затриманий не називає, — коментує Андрій Анісімов, начальник Білопільського відділення поліції. — Розповів лише, що того дня разом з матір’ю та вітчимом придбали автомобіль. Потім цю подію почали відмічати. А коли розійшлись, будучи напідпитку, дорогою він зайшов до бабусі, що жила по-сусідству. Там знайшов молоток та почав ним бити стареньку.

Коли ж зрозумів, що накоїв, вирішив «замаскувати» сліди злочину. Інсценував її падіння біля колоди з гострими кутами на подвір’ї, вимастивши деревину її кров’ю. А потім перенести вже мертве тіло до будинку».

Сьогодні зловмисник знаходиться під вартою. У відношенні нього поліцейські відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України «Вбивство» і оголосили підозру. Санкція статті передбачає від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: