«Укладач» сумських євродворів заплатить штраф у 1,3 млн грн

11.03.2019

Другий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення суду першої інстанції, відхиливши позов ФОП стосовно відміни постанови Управління Держпраці у Сумській області про накладення штрафної санкції за використання неоформленої праці. Постанова суду набирає законної сили з дати її прийняття, тобто з 11 березня 2019 року. Таким чином підприємство має сплатити до державного бюджету 1 340 280 грн. штрафу.

Нагадаємо, що у травні минулого року інспекторами праці Управління Держпраці у Сумській області було здійснено інспекційне відвідування ФОП, що виконувало роботи по проведенню капітального ремонту прибудинкових територій у місті Суми. А саме: підготовка площі, вкладання тротуарної плитки, розкидання щебеню, установка бордюр,  вирівнювання землі за допомогою відповідної техніки тощо. У ході контрольного заходу встановлено, що 12 працівників були допущенні до роботи без належного оформлення з ними трудових відносин.

Частина працівників при опитуванні інспекторам праці повідомила, що не пам’ятають, який саме договір з роботодавцем підписували. У свою чергу ФОП надав фахівцям Держпраці договори цивільно-правового характеру, підписані з вищезазначеними працівниками, що є недопустимим, зважаючи на наявність шкідливих умов праці при виконанні вказаних робіт, а також виявлені ознак трудових відносин.

Також слід наголосити на тому, що однією із умов тендеру на виконання робіт по проведенню капітального ремонту, який підприємство-порушник виграло, є наявність достатньої кількості найманих працівників та виплата їм заробітної плати у відповідності до вимог діючого законодавства, що свідчить про надання ФОП завідомо неправдивої інформації, повідомляє прес-служба відомства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: