Голова Нацкорпусу в Сумах Денис Сокур — про акцію «Свинарчуків за ґрати»

12.03.2019

9-го березня Національний корпус ініціював багатотисячну акцію «Свинарчуків за ґрати», у якій взяли участь і сумчани. Активісти вимагали покарати причетних до розкрадань в «Укроборонпромі», у яких звинувачують оточення президента, зокрема батька і сина Гладковських (Свинарчуків). Вони наполягали на тому, щоб всі винні отримали максимальні терміни покарання, матеріали їх кримінальних проваджень були оприлюднені, а Генпрокурор раз на тиждень звітував про стан розслідування кримінальних справ, пов’язаних із корупцією в оборонній сфері.

Учасники акції пішли до Адміністрації президента на Банковій, де екіпоровані силовики зустріли їх сльозогінним газом.  Порошенко відправився до Черкас, тому активісти відразу рушили туди, аби ж все ж почути відповіді на свої запитання.

Дорогою до міста їх постійно зупиняли патрульні, спочатку просто перевіряючи документи, а згодом і салон автобусів, при цьому були в повній екіпіровці та зі зброєю, одягнені краще, ніж хлопці на фронті.

Порошенко так і не захотів говорити з народом, поспіхом залишивши місто. Відразу наступного дня розпочалися репресії проти місцевих активістів, у вигляді безпідставних арештів, обшуків у квартирах тощо. А голова Сумського обласного осередку Національного корпусу та ветеран АТО Денис Сокур отримав повістку до Печерського суду у місті Києві. Досить символічно, що він має з’явитися на допит 14-го березня, у День добровольця, замість того, щоб бути в цей час із побратимами. Тож поки на свободі гуляють  Свинарчуки-Гладковські, які розкрадають оборонний бюджет в умовах війни, влада, не розбираючись, кидає за грати добровольців, ветеранів та громадських активістів

Після подій у Києві та Черкасах у соціальних мережах швидко набули популярності два відео з акції,  у яких фігурує голова Сумського обласного осередку Національного корпусу та ветеран АТО Денис Сокур.

Сайт  «Миротворець»  почав  додавати лідерів осередків  та членів партії до своєї бази, у тому числі і Дениса Сокура, який захищав країну в 2014-15 роках  в Донецькій і Луганській областях від  сепаратистів, що знаходяться на сайті.

Після останніх подій Денис Сокур записав відео, де коментує події під час акції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: