Сумські АТОвці створюють соціальний бізнес

12.03.2019

В 2019 стартував другий етап річної програми соціального підприємництва для бійців АТО та їх сімей. Програма в Сумах проходить із жовтня 2018 року та передбачає конкурс бізнес-планів із можливістю отримання грошової винагороди для старту бізнесу кращим проектам, повідомляють організатори проекту.

У цьому році навчання в Сумах продовжують 19  учасників із бізнес-планами своїх проектів.

Метою першого етапу програми було: написання власного бізнес-плану, знайомство з практичними  кейсами та розвиток професійних навичок.  Для цього було проведено серію модулів, що складалися з бізнес-інтенсивів з викладачами та самостійної практичної роботи. Дводенні інтенсиви тривали з жовтня до кінця  грудня 2018 року і  були присвячені вивченню юридичних засад оформлення бізнесу, дослідженню ринку та побудові маркетингової стратегії,  ознайомленню з методами управління командою, фінансовому плануванню та іншим важливим темам.

На другому етапі програми з майбутніми  соціальними бізнесменами почали активно працювати досвідчені  підприємці та викладачі: Ігорь Кобушко, Богдан Мосунов,  Олександр Худотеплий, Юлия Шатава, Вікторія Макерська, Борис Мінаєв.  Команда Українська соціальна академія  з партнерами програми забезпечила  онлайн навчання і індивідуальні менторські консультації для  кожного  учасника. Після даного етапу майбутні підприємці матимуть опрацьований з менторами бізнес-план власного проекту та вже спробують протестувати свої послуги чи продукти.

Далі, у травні 2019, учасники курсу підприємництва представлять свої бізнес-плани перед експертною групою на місцевому рівні. П’ять кращих проектів будуть обрані в кожному місті.

Фінальна церемонія нагородження відбудеться у червні 2019 в Києві. З 10 фіналістів регіонального відбору, які презентують свій бізнес-план в столиці, буде обрано чотири найкращі соціальні бізнес-проекти. На цьому етапі кожен переможець отримає 2000 доларів США для старту бізнесу. Це стало можливо завдяки фінансуванню проекту Конгресом українців Канади та Карітас-Спес.

Програма підтримки підприємців триватиме і після нагородження переможців у червні-вересні 2019. Команда Української соціальної академії, а також ментори і викладачі програми надаватимуть безкоштовні консультації з питань бухгалтерського обліку, юридичних послуг, просування на ринку тощо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: