У Сумах готуються до захоплення православних храмів?

13.03.2019

«Архієпископ» УПЦ КП Мефодій Срібняк звернувся до голів територіальних громад області з приводу організації «переходів» релігійних громад в ПЦУ.

Звернення «керуючого Сумською єпархією ПЦУ», в якому він роз’яснює правила «переходу» релігійних громад до нової церковної структури, потрапило в розпорядження редакції Союзу православних журналістів.

«У зв’язку з великою кількістю прохань до Сумського єпархіального управління Православної Церкви України від жителів області про сприяння якнайшвидшому об’єднанню в єдину Православну Церкву України, згідно з рішенням синоду Вселенської Церкви і Його Всесвятості Патріарха Вселенського і Константинопольського Варфоломія про визнання єдиної Православної Церкви України, просимо вас про сприяння ініціативним групам при проведенні зборів з переходу парафій Української Православної Церкви Московського Патріархату (Російської Православної Церкви) в єдину Православну Церкву України», – йдеться у зверненні «ієрарха» ПЦУ до голів територіальних громад.

«Архієпископ» пояснює, що порядок «переходу» включає в себе голосування «за» двох третин членів релігійної громади, яка, в разі вибору ПЦУ, «переходить разом з храмом».

«При бажанні громади настоятель залишається на своєму місці продовжувати духовну працю, а за відсутності кворуму з цього питання, єпархіальне управління надає йому інше місце для служіння», – повідомляється в тексті без будь-яких додаткових роз’яснень з приводу того, як саме єпархіальне управління ПЦУ (якщо мова йде про нього) буде працевлаштовувати священнослужителя УПЦ (адже в тексті прямо йдеться про перехід громад Української Православної Церкви), який відмовиться «переходити» в ПЦУ разом із релігійною громадою і храмом.

Варто зазначити, що перехід у «Сумську єпархію ПЦУ» може виявитися важким, про що свідчать дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Згідно з документами, «архієпископ» Мефодій є главою єпархії УПЦ КП, але не ПЦУ.

https://spzh.news

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: