Сумські солодощі у жахливих умовах виготовляла неоформлена працівниця без санкнижки

13.03.2019

Інспекторами праці Управління Держпраці у Сумській області у ході інспекційного відвідування виробничо-торгівельного підприємства обласного центру встановлено факт допуску неоформленого працівника до виготовлення кондитерських виробів. За недотримання вимог трудового законодавства на роботодавця накладено штрафну санкцію у сумі 125 190 грн. Також на підприємстві у ході контрольного заходу виявлено порушення санітарних норм, стосовно чого, у рамках виконання умов Меморандуму про співпрацю, Управління Держпраці повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Неоформлена працівниця під час проведення інспекційного відвідування Держпраці працювала на лінії виготовлення вафель разом з іншими працівниками підприємства. Із нею роботодавець не уклав трудовий договір, не повідомив центральний орган виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  про прийняття працівникам на роботу в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України, чим порушив вимоги частини третьої статті 24 КЗпПУ.

Відповідно до абзацу другого частини другої статті 265 КЗпПУ за  фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків передбачена штрафна санкція у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Зазначена сума штрафу підлягає сплаті підприємством-порушником до державного бюджету України протягом одного місяця  з дня прийняття постанови про її накладення.

Читайте також: У Сумах виготовляли солодощі у жахливих умовах

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: