Через нещасний випадок у Сумах в області масово зупиняють ліфти

14.03.2019

Роменці опинилися заручниками багатоповерхівок ще минулого року, а у 2019-му ряди поповнилися: 14 ліфтів «замкнули» на капітальний ремонт. Спуститися з верхніх поверхів під силу далеко не всім жителям, а що говорити про малих дітей та молодих матерів з візочками, інвалідів, які, щоб побачити світ, мали надію лише на ліфт.

11 січня минулого року вимкнули останній підйомник за адресою: вулиця Гетьмана Мазепи, 71. До цього часу ніяких зрушень не відбулося. Мешканцям уже увірвався терпець, вони жадають знати, скільки ще потрібно чекати на ремонт. У міському управлінні ЖКГ обіцяють узятися за ремонтні роботи вже у березні цього року, але пощастить лише половині. «На сім ліфтів за адресами: Маяковського, 67, Гостиннодвірська, 12А та Руденка, 32 виготовлено проектну документацію, яку передано на експертизу, — розповів головний спеціаліст управління ЖКГ Олег ТАРАСОВ. — Як тільки буде висновок, роботи розпочнуть. Орієнтовно в березні». 

За словами фахівця, на ремонт цих ліфтів потрібен 1 мільйон 62 тисячі гривень. Мільйон є, решту розраховують отримати шляхом економії з інших об’єктів. Інші сім ліфтів будуть стояти ще невизначений час. Їх може врятувати лише «благословення» міських депутатів. «Будуть гроші — буде проведено технічне обстеження, а далі відповідно проект», — розповів Олег ТАРАСОВ. Орієнтовно на ремонт потрібен буде ще мільйон гривень. 

Мешканці підозрюють, що ліфти так масово зачинили після жахливого випадку в місті Суми, коли візочок із немовлям буквально «зажувало» — дитина трагічно загинула. Запобіжні це чи планові заходи, роменці все ж сподіваються, що з капітальним ремонтом тягнути не будуть.

Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: