Микола Войтенко: піднімаючи тарифи напередодні виборів, влада займається політичним самогубством

14.03.2019

Заборгованість українців за комунальні послуги лякає! Вона перейшла рубіж у 60 мільярдів гривень. За розрахунками представників ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ до кінця опалювального сезону ця сума може перевищити 70 мільярдів.

Депутат Сумської обласної ради Микола Войтенко говорить: «Не дивлячись на такі неймовірні борги, нинішня влада, особливо Міністр соціальної політики Андрій Рева, який запевняє, що українці багато їдять і в квартирах ходять у спідній білизні, бо жарко, заявив, що з травня ціна на природний газ для населення підвищиться ще на 20% і метр кубічний вартуватиме близько 10 грн. А до кінця року вона ще збільшиться на 20% і складатиме 12 грн за метр кубічний».

Згідно із зобов’язаннями України перед МВФ, ціна на газ для населення має зрости на 15 відсотків з травня 2019 року, а з 2020 стати ринковою.

Жителі області обурені таким «економічним підходом» влади і говорять, що треба менше красти, тоді й ціни не будуть підвищуватися. Бо нинішнє керівництво держави довело країну «до ручки». Тому сподіваються лише на чергові вибори.

Ціна на газ для населення визначається постановою Кабміну №867. Розрахунок здійснюють за формулою.

Основну частку отримує Нафтогаз. На Сумщині для обслуговування мереж залишаються лише 54 копійки з одного кубометру газу. Якщо з 1 листопада українці платять 60 відсотків від загальною ціни, то вже з травня платитимуть 80 відсотків (це приблизно 9800 гривень за тисячу кубів). У ціні газу постійно зростає частка державного монополіста НАКу. А здорожчання газу – нагадують опозиціонери — це автоматичне збільшення ціни на тепло та гарячу воду.

«Цинізм нинішньої влади полягає ще й у тому, — зазначає Микола Войтенко, — що напередодні виборів, піднімаючи тарифи, вона займається політичним самогубством. Україна стала країною жебраків. Майже 75% населення отримує субсидії, і тим не менше, не має можливості оплачувати надвисокі тарифи. Борги за послуги ЖКГ ростуть, народ бідніє, а влада ще більше знущається з українців. То скажіть: навіщо нам такі правителі?»

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: