Заступнику мера Сум обрали запобіжний захід

15.03.2019

Сьогодні у Зарічному райсуді Сум розглядали клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання заступнику мера Сум Олександру Журбі. Його підозрюють у невиконанні чи неналежному виконанні службовою особою  своїх обов’язків через несумлінне ставлення до них, що призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті. Йдеться про загибель немовляти у ліфті, який за паперами був капітально відремонтований у 2017 році.

Захист Журби вважає клопотання необгрунтованим і незаконним, а підозру надуманою. За його словами, у Олександра Журби відсутня компетенція щодо того, у чому він підозрюється. Він не може перевірити роботу ліфта чи механіка, бо його функції організаційні. Крім того, захисник зазначив, що саме Журба ініціював ремонт ліфта у 2017 році, після чого Держпраця провела перевірку і дала дозвіл на експлуатацію ліфта. За його словами, трагедія пов’язана з діями електромонтера, який порушив інструкцію по ремонту. Крім цього, захист зазначив, що ризики, заявлені в клопотанні щодо запобіжного заходу, відсутні, підозрюваний показав своєю поведінкою, що готовий з’являтися до слідчого, оскільки перервав своє лікування для явки в суд.

Підозрюваний зазначив, що його вини у трагедії немає, він зацікавлений у проведенні об’єктивного розслідування, а зобов’язання обмежить виконання його службових обов’язків, бо йому необхідно від’їжджати у відрядження, та просив клопотання відхилити.

Слідчий суддя Євгеній Янголь поклав на підозрюваного обов’язки прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання та утримуватися від спілкування із потерпілими та свідками строком до 13 травня.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: