Екс-начальника Сумської міліції судять четвертий рік

15.03.2019

Учора, 14 березня, в Ковпаківському районному суді Сум відбулося чергове засідання у справі за обвинуваченням екс-начальника Сумської міліції і Конотопської поліції Сергія Лук’яненка.

Цей суд над Лук’яненком триває з початку 2016 року.  Прокуратура обвинувачує екс-керівника правоохоронного органу у зловживанні службовим становищем, приховуванні злочину, організації службового підроблення і втручанні в діяльність підлеглих.

Йдеться про приховування розбійного нападу на магазин задля не погіршення статистики і нереагування на повідомлення про незаконний видобуток піску.

У квітні 2017 року його визнавали винним у одному з інкримінованих епізодів, а саме у втручанні в діяльність підлеглих, і призначили покарання у вигляді двох років обмеження волі. Однак цей вирок не вступив у законну силу, бо апеляція його скасувала і направила справу на новий розгляд, який досі триває.

Як повідомила прес-секретар Ковпаківського райсуду Сум Вікторія Сиріцина, учора в суді було прийнято рішення відкласти засідання у зв’язку з необхідністю продовження допиту свідків. Наступне засідання Ольга Котенко призначила на 12 квітня.

Окрім цього судового процесу Сергія Лук’яненка судять ще й за хабарництво. Цю справу розглядає Лебединський районний суд. І теж уже майже 3 роки. У судді, який розглядав цю справу, закінчилися повноваження і наразі справа тільки призначено до розгляду по суті новим суддею. Тут наступне засідання призначили на 21 березня.

Сам Сергій Лук’яненко вини в жодному інкримінованому йому злочині не визнає, наразі він на пенсії.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: