Малий і середній бізнес в Україні потребують допомоги держави

18.03.2019

У цьому впевнений депутат Сумської міської ради, представник ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ — ЗА ЖИТТЯ Віталій Жиленко. Він вважає, що малий бізнес — це основа економіки і головний роботодавець. Адже в країнах з розвиненою ринковою економікою підприємництво займає провідні позиції, створюючи 60-80% національного продукту, безліч робочих місць і є одним із найбільших секторів економіки.

«В Україні майже 2 млн осіб годує малий і середній бізнес. Понад 300 тисяч малих підприємств потребують допомоги держави, тому що вони існують не завдяки його допомозі, а всупереч — борючись з сьогоднішнім режимом. Немає кредитів, нормальних тарифів, натомість є рейдерські наїзди, корупція, адміністративні бар’єри», — зазначає місцевий політик.

Ці фактори, на думку Віталія Жиленка, знищують малий бізнес, не сприяють розвитку підприємництва, зростанню зарплат, наповненню пенсійного фонду та місцевої скарбниці. Навпаки, бізнес змушений закриватися, а фахівці шукати кращої долі за кордоном.

Щоб вирішити проблему міграції, вважає міський депутат-опозиціонер, і зупинити відтік трудових кадрів з країни, необхідний комплексний підхід. «Однією з перших потрібно вирішувати проблему масової міграції. Звичайно, повернути з-за кордону фахівця, який там забезпечений житлом, має контракт і більш високу зарплату, складно. Але ще складніше — в нинішніх умовах відновлювати український бізнес і економіку в цілому. Тому на президентських виборах потрібно зробити правильний акцент, і віддати свій голос за людину, яка зможе витягнути Україну з прірви», — підкреслив Віталій Жиленко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: