Поліція шукає продавця елітних цуценят, що виявився аферистом

18.03.2019

У поліцію Шостки з заявою про шахрайство звернулась 31-річна місцева мешканка. Жінка розповіла, що, намагаючись придбати цуценя, про якого давно мріє її 11-річний син, вона вдалась до пошуків відповідних оголошень в Інтернеті. Знайшовши потрібне,  зателефонувала за вказаним номером телефону і домовилась з продавцем про покупку.

За умовою власника щенят, який нібито постраждав від недобросовісних клієнтів, жінка повинна перерахувати половину суми — 1300 гривен, на вказаний номер банківської картки. А щоб вона не сумнівалась у чесності його намірів, надіслав світлину «свого» паспорту. Жінка виконала умову, і повідомила про це продавця. Останній пообіцяв доставити цуценя ввечері поїздом.

Прибувши у призначений час до залізничної станції, заявниця з’ясувала, що потягу із номером і маршрутом, вказаних продавцем, просто не існує. Чисельні дзвінки на його мобільний були марними. Лише згодом абонент відповів, що її «кинули».

Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки аферистів та встановлюються власник цього паспорту. Правоохоронці знову звертаються до громадян з засторогою бути максимально обережними при здійсненні різного роду операцій через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений товар, а розраховуйтесь за нього під час отримання. Пам’ятайте, що чи не кожне друге он-лайн оголошення розміщується аферистами з метою заволодіння вашими коштами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: