Облдержадміністрація чекає від Сумської міської ради на обґрунтування щодо можливості та наслідків підключення частини Сум – зони опалення КППВ – до ТОВ «Сумитеплоенерго»

19.03.2019

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО після доповіді керівника апарату облдержадміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО про результати наради в НКРЕКП щодо подальшої роботи Котельні Північного промвузла у м. Суми наголосив на тому, що жителі обласного центру не можуть критично залежати від ситуації на КППВ

За словами куратора житлово-комунальної галузі Сумщини, під час наради в НКРЕКП, яка відбулася на минулому тижні за участю представників цієї комісії, облдержадміністрації, Сумської міськради і ТОВ «Сумитеплоенерго», озвучувалося лише бажання міськради щодо того, щоб зону, яка опалювалася Котельнею Північного промвузла, переключити на «Сумитеплоенерго». На жаль, жодних обґрунтувань і документів, що підтверджують технічну можливість і спроможність це зробити, надано не було.

«За моїм проханням до протоколу наради в НКРЕКП було внесено вимогу до Сумської міської ради надати такі документи. Крім того, ми наголошували на тому, що необхідно це питання розглядати більш широко й шукати інші можливості щодо безперебійного опалення частини Сум, яку обслуговує Котельня Північного промвузла, – говорив Дмитро Живицький. – Адже, наприклад, науковці Сумського державного університету, які на наших нарадах виступали з цього питання, наголошували на тому, що така залежність усього міста від одного підприємства теплопостачання є дуже ризикованою. Крім того, Котельня Північного промвузла більш сучасна, ніж котельня «Сумитеплоенерго». Тому ми чекаємо на ґрунтовну офіційну позицію від міської ради».

Коментуючи ситуацію щодо теплопостачання обласних комунальних підприємств, що знаходяться в районі «медичного містечка» на вулиці Ковпака обласного центру (також територія КППВ) та скептичної позиції Сумської міської ради щодо передачі області в оренду частини мереж, голова облдержадміністрації Микола Клочко зазначив: «Майже рік пройшов із часу нашого прохання передати ці мережі. Я зрозумів, що міська влада не хоче цього робити, хоча ефективність такого виду теплопостачання ми побачили на практиці, коли в поточному опалювальному сезоні, завдяки ініціативам обласної ради, обласна дитяча лікарня добре опалювалася, було гаряче водопостачання. Я впевнений в тому, що ми маємо й надалі йти цим шляхом і переводити всі комунальні заклади на індивідуальне опалення,  залежати від ситуації на КППВ обласні комунальні заклади, які обслуговують в тому числі більше половини сумчан, не мають».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: