Кінотеатру «Дружба» подовжили оренду

19.03.2019

Наступні десять років цілісний майновий комплекс кінотеатру «Дружба» в Сумах знову буде орендувати однойменне ТОВ — «Кінотеатр «Дружба». Рішення продовжити термін оренди кінотеатру прийняла на своєму останньому засіданні 13 березня депутатська комісія Сумської міськради з питань коммайна і законності.

Як відомо, наш кінотеатр входить у всеукраїнську мережу «Кінопалац». Попередній десятирічний термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру (пр. Шевченка, 20) у ТОВ «Кінотеатр« Дружба» закінчувався в 2011 році. Але в зв’язку з приходом у 2010 році інвестора, який планував ставити установку для перегляду фільмів у форматі 3D і вимагав наявності чинного договору оренди на термін окупності інвестицій (5-6 років), адміністрація кінотеатру звернулася до депутатів з проханням продовжити цю оренду на рік раніше, в 2010-му. Тоді депутати дали добро на продовження договору оренди на той же термін — до 2020 року. І цього разу адміністрація кінотеатру просила продовжити оренду на той самий строк.

Перш ніж прийняти рішення, члени комісії захотіли дізнатися, що було зроблено в кінотеатрі за останні роки.

— За останні шість років кінотеатр «Дружба» інвестував понад 300 тисяч євро у придбання обладнання (у тому числі — сучасне цифрове кінопроекційне обладнання) і ремонти (модернізація системи опалення кінозалу, капремонт вітража і т.д.), — розповів директор кінотеатру Микола Циганенко . — Але все одно ще потрібні серйозні інвестиції в ремонти і розвиток кінотеатру. На сьогодні, наприклад, прийшов час замінити сантехнічне обладнання, продовжити ремонт вітражів, інших приміщень кінотеатру. Все це вимагає серйозних вкладень, тому ми просимо продовжити оренду. Крім того, у нас діють програми безкоштовного перегляду для дітей-інвалідів, сиріт та інших пільгових категорій глядачів. За останній рік більше тисячі дітей безкоштовно переглянули фільми в нашому кінотеатрі.

У підсумку депутати одноголосно проголосували за продовження оренди.

http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: