На Сумщині фіксують кричущі передвиборчі порушення

20.03.2019

Електоральні пристрасті у країні розпалюються все дужче, адже до фіналу президентських перегонів лишається тільки 2 тижні. І поки увагу громадськості відвертають гучні історії з підкупами, у багатьох регіонах непомітно відбуваються не менш кричущі махінації.

Зокрема, у Білопільській окружній комісії №158 зафіксували кілька порушень.

«Внесли до протоколу неправдиві відомості про те, що були присутні 28 осіб, хоча насправді було їх 22. Більше того, 6 чоловік взагалі не були присутні на даних зборах, а троє осіб на момент винесення рішення взагалі не приймали присягу», — розповідає керівник Сумського обласного відокремленого підрозділу ГО «Стоп корупції» Борис Спіцин.

Слід зазначити, що під час ухвалень цих постанов і протоколів взагалі порушили регламент, оскільки члени комісії не мали права голосувати перш ніж прийняти присягу. Заяву про правопорушення на Білопільській ОВК Борис Спіцин вже подав Генеральної прокуратури України, адже подальша робота ОВК внаслідок неправомірних дій її членів фактично заблокована.

«Сподіваюся, що відповідно до вимог частини першої статті 214 КПК України дані відомості будуть внесені до ЄРДР і буде розпочате кримінальне провадження», — зазначає пан Спіцин.

stopcor.org

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: