Монетизацію субсидій на Сумщині можуть скасувати

20.03.2019

Програму монетизації субсидій, яка стартувала 4 березня, можуть скасувати. Про це повідомив директор департаменту Міністерства соцполітики Віталій Музиченко. На його думку, якщо одержувачі виплат від держави не будуть вчасно оплачувати житлово-комунальні послуги, то монетизацію субсидій в Україні скасують.

Як відомо, 4 березня українцям почали офіційно виплачувати субсидії готівкою, а через тиждень, 11 березня, перші пільги стало можливим отримувати через «Ощадбанк». За перший день українцям виплатили 350 млн грн. У березні компенсацію за оплату послуг ЖКГ отримують ті громадяни, яким субсидія була призначена до 31 грудня 2018 року.

При цьому багато громадян продовжують не платити за компослуги, і борги зростають. У Мінсоцполітики заявили, що «монетизація як раптово почалася, так раптово може і закінчитися, якщо замість оплати комуналки люди куплять їжу». Таким чином, якщо українці будуть оплачувати комуналку вчасно, уряд рекомендуватиме виплату субсидій у готівковій формі. В іншому випадку, виплату субсидій скасують.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: