Сумчани стурбовані появою білої плями на Пслі

20.03.2019

До Державної екологічної інспекції у Сумській області звернулися мешканці Сум, стурбовані появою білої плями невідомого походження на р. Псел в районі Харківського мосту.

Одразу після отримання повідомлення про цей випадок спеціалісти Інспекції виїхали на місце, де були відібрані проби поверхневої води з річки Псел в районі Харківського мосту.

Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції, уповноваженим на право проведення вимірювань в об’єктах довкілля, проведені вимірювання вмісту забруднюючих речовин у відібраних пробах. Водночас повідомляється, що проведення вимірювань для визначення складу та властивостей невідомих речовин не входить до компетенції Інспекції.

Результати гідрохімічних досліджень показали, що якість води у відібраних пробах відповідає встановленим гранично-допустимим концентраціям для водойм рибогосподарського використання, за виключенням такого показника, як нафтопродукти: у пробі води з р. Псел у місці плями невідомого походження встановлено перевищення вмісту нафтопродуктів у 3 рази в порівнянні з гранично-допустимою концентрацією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: