Заступник начальника поліції Сумщини не задекларував нерухомість на Київщині

21.03.2019

19 березня заступник начальника ГУ Нацполіції в Сумській області Вадим Дзюбинський подав НАЗК декларацію, в яку не записав житло, яким користувався, коли працював на Київщині, і в якому був зареєстрований станом на 31 грудня 2018 року.

Йдеться про помешкання у місті Вишневе Києво-Святошинського району Київської області, де, відповідно до даних декларацій, за 2017-й і 2018-й рік був зареєстрований поліціянт.

Що цікаво, у декларації за 2017-й рік Вадим Дзюбинський вказував, що його місце реєстрації на Київщині збігається з місцем проживання. Але у розділі «Об’єкти нерухомості» не вказував, яким саме житлом користується (якої площі, якої вартості, кому воно належить і на яких підставах він їм користується).

Із житла на себе він взагалі нічого не декларує, а на дружину  —  будинок у Сумах, який вона отримала у власність недобудованим у лютому 2017 року. Площа будинку понад 150 квадратних метрів, а ціна  — 158 тисяч гривень, принаймні так написав Вадим Дзюбинський у своїй декларації.

Довідково: Вадим Дзюбинський був призначений заступником начальника ГУ Нацполіції Сумщини наприкінці листопада минулого року. До цього рік він очолював Київське обласне управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. А у 2015- 2016-му роках був начальником Управління внутрішньої безпеки в Сумській області.  Ще раніше працював в УБОП Сумщини, коли його очолював Володимир Гланц.

Саме Вадим Дзюбинський був у керма Ковпаківського райвідділу міліції Сум, коли 17 січня 2012 року там помер 32-річний сумчанин Олексій Ходаков – у кайданках на руках, заведених за спину. На його тілі були виявлені тілесні ушкодження і травми внутрішніх органів. Через кілька місяців за підозрою у побитті Ходакова затримали трьох міліціонерів:  Богдана Собину, Миколу Тертичного і Дмитра Москаленка. До Вадима Дзюбинського офіційних претензій слідство не мало. Майже два роки троє затриманих провели в СІЗО. Увесь цей час їх підтримував Дзюбинський. А після того як голова Сумського райсуду Ігор Дашутін змінив правоохоронцям запобіжний захід, відпустивши їх на волю, і обвинувачені міліціонери повернулись до роботи, один з них – Дмитро Москаленко  — перейшов на роботу до Управління внутрішньої безпеки поліції Сумщини, яке очолював Вадим Дзюбинський. До слова, суд над тепер уже поліціянтами триває й досі. І, у зв’язку із перемогою судді Ігоря Дашутіна у конкурсі до Верховного суду, вірогідніше за все, цю справу вкотре почнуть слухати спочатку. Детально ознайомитись із цією справою можна в реєстрі судових рішень, № справи 1817/4037/12.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: