Сумські лікарі-ФОП тепер самі можуть проводити вакцинацію

21.03.2019

Сумське обласне управління охорони здоров’я повідомляє про те, що тепер лікарі, які надають медичну допомогу як фізичні особи — підприємці, також можуть проводити вакцинацію. Також змінилися вимоги до місць проведення щеплень: вони відповідають сучасним нормам і не містять зайвих обмежень. З

араз 100 лікарів-ФОП по всій країні вже уклали договори з Національною службою здоров’я. Згідно з угодою, вони повинні надавати весь перелік послуг первинної медичної допомоги, зокрема — вакцинувати пацієнтів, які підписали з ними декларації. Ті дії і рішення, які раніше відносилися до компетенції керівника і працівників медзакладу, тепер також доступні і лікарям-ФОП.

Крім цього, модернізовано вимогу до місць, в яких можуть проводитися щеплення. Поняття «кабінет щеплення» замінили на «пункт щеплення» з трьома базовими речами: забезпечення безпеки медичного імунобіологічного препарату, інфекційного контролю (захист пацієнта і медичного працівника), дотримання правил поводження з епідемічно небезпечними медичними відходами.

Уже немає обмежень по площі приміщення, в якому можна робити щеплення. Пункт щеплення може бути тимчасовим — де щеплення проводяться тільки протягом 24 годин.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: