Мер Лисенко — фігурант нової кримінальної справи

21.03.2019

Міський голова Сум – фігурант кримінальної справи за службову недбалість.

Від 12 березня 2019 року поліцейські Сумського відділу поліції порушили кримінальне провадження. Привід: ознаки скоєння кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України «Службова недбалість». Причина – допущення Лисенком «протиправної бездіяльності у сфері теплопостачання міста Суми, яка спричинила тяжкі наслідки у вигляді нанесення державі шкоди, що обумовлена необґрунтованою відповідно до закону отриманою суб’єктами господарювання з державного бюджету сумою компенсації у розмірі 318 400 242, 95 гривень за надані окремим категоріям громадян пільги і житлові субсидії» — цитата з матеріалів справи.

Нагадаємо, на початку опалювального сезону третина м. Суми лишалася без опалення протягом трьох тижнів через борги постачальника тепла перед НАК «Нафтогаз». У міській раді про цю справу вперше дізналися від журналістів. «Будь-яких повідомлень про виклик міського голови в якості свідка чи повідомлення про підозру не отримували», — заявила Ольга Семениста, прес-секретар Сумської міськради.

Про цей факт стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах, а у відділі комунікацій поліції цю інформацію офіційно підтверджують. «По цьому кримінальному провадженню проводиться досудове розслідування сумським відділом поліції. Розпочато це кримінальне провадження за ухвалою Ковпаківського районного суду 11 березня поточного року», — говорить Ельвіра Біганова, начальник відділу комунікацій ГУНП в Сумській області.

Нагадаємо, Олександру Лисенку бути фігурантом справ не вперше. У 2018 році він був підозрюваним у справі по двом фактам порушення конфлікту інтересів (виписував премії сам собі). Цього року триває процес по справі, яку передало до суду НАБУ, склавши на Лисенка 14 протоколів за корупцію (порушення конфлікту інтересів та порушення при заповненні декларації).

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: