В області зареєстрували 130 подій, пов’язаних із виборчою кампанією

21.03.2019

У поліції Сумщини провели координаційну нараду з представниками Громадянської мережі ОПОРА. Під час зустрічі обговорили спільні заходи, спрямованіна попередження порушень, забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення чергових виборів Президента України.

Станом на 21 березня на території Сумської області зареєстровано 130 подій, пов’язаних із виборчою кампанією, з яких 42 стосувалася можливого підкупу виборців; 51 – порушень під час агітаційних заходів; 37 – інших дій. По кожній з цих заяв була проведена ретельна перевірка.

За результатами проведеної роботи 93 матеріали розглянуто відповідно до ЗУ «Про звернення громадян», по 7 – тривають перевірки. Складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення. Зокрема:

– у Шостці по  184 КУпАП, пошкодження неповнолітнім виборчої агітації (протокол направлено до суду), ст. 179 КУпАП, спроба крадіжки печатки з приміщення ОВК громадянином в стані алкогольного сп’яніння (протокол направлено до адміністративної комісії),

– у Конотопі– ст. 173 КУпАП, висловлювання нецензурною лайкою у бік членів громадської організації (за рішенням суду від 14.03.2019 накладено штраф у сумі 51 грн), ст. 178 КУпАП, пошкодження агітаційної палатки громадянином в стані алкогольного сп’яніння (протокол направлено до суду);

— у Сумах – ст. 173 КУпАП, хуліганські дії біля агітаційної палатки (протокол направлено до суду), ст. 173 КУпАП, хуліганські дії біля агітаційної палатки (протокол направлено до суду).

«На території нашої області створені та працюють 6 виборчих округів, 1000 виборчих дільниць, з яких 40 – спеціальні. Орієнтована кількість виборців в регіоні – понад 873 тис.  чоловік, – зазначає Микола Лушпієнко. – Безпосередньо охорону правопорядку на виборчих дільницях будуть здійснювати 1623 поліцейських, їм допомагатимуть слухачі Сумської філії ХНУВС, працівники ДСНС. Крім того, на вулицях нестимуть службу 434 працівники поліції, а також 38 – військовослужбовці НГУ».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: