Завод на Сумщині стягував завищену плату за проживання в гуртожитку

21.03.2019

У лютому 2018 року завідувачем сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було проведено перевірку ПАТ «Шосткинський завод хімічних реактивів» за колективним зверненням мешканців гуртожитку підприємства на незаконно встановлені тарифи за проживання в гуртожитку.

За результатами перевірки першим заступником начальника Головного управління Євгеном Лазоренко було прийняте рішення про повернення зайво сплачених коштів споживачам в сумі 44,5 тис. грн. за період з 1 березня 2017 по 1 січня 2018 року та застосовані до підприємства та його посадових осіб адміністративні та фінансові санкції.

ПАТ «Шосткинський завод хімічних реактивів» звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області щодо скасування рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення державної дисципліни цін та припису про виконання вимог щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних (регульованих) цін.

Рішенням Сумського окружного адміністративного суду в задоволенні позову було відмовлено. Не погодившись з судовим рішенням ПАТ «Шосткинський завод хімічних реактивів» залучило адвокатську фірму АО «Прецедент» та оскаржило його до Харківського апеляційного адміністративного суду.

Начальником відділу правового забезпечення був підготовлений та направлений відзив на апеляційну скаргу та надана до апеляційного суду практика Верховного суду, яка спростовувала доводи апеляційної скарги.

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду в задоволенні апеляційної скарги ПАТ «Шосткинський завод хімічних реактивів» було відмовлено, в тому числі в частині стягнення судових витрат, які разом з правовою допомогою становили 16 тис. грн.

На даний час відділом правового забезпечення вживаються заходи щодо повернення споживачам суму необґрунтовано одержаної виручки у розмірі 44,5 тис. грн. та вилучення у ПАТ «Шосткинський завод хімічних реактивів» необгрунтовано одержаної виручки на користь державного бюджету внаслідок застосування незаконних тарифів за проживання в гуртожитку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: