Юрій Меєрович: Сумщині терміново треба шукати інвесторів

21.03.2019

Середня заробітна плата на Сумщині значно нижча, ніж у цілому по Україні. За офіційними даними, вона становить 7488 гривень при середньоукраїнському показнику 9223 гривень. При цьому актуальною залишається проблема невиплати зароблених грошей жителям області. Тільки в Сумах станом на 1 січня 2019 року заборгованість на підприємствах склала 247,1 млн грн, і з кожним місяцем вона зростає.

Такий стан розвитку області викликає все більшу тривогу, зазначає депутат обласної ради Юрій Меєрович (фракція «Відродження»).

«Чому з України їдуть робочі руки? Проблема не тільки у невеликих зарплатах, на які вкрай складно утримувати родини, а в жахливій нестачі робочих місць та боргах.

На фоні цього як знущання виглядають зарплати високопоставлених керівників, які завжди виплачуються вчасно. Наприклад, голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва — 126 мільйонів на рік, а з усіма преміями і допомогами — близько 342 мільйонів на рік (!).

Сумщина має колосальний інвестиційний потенціал, який повинен працювати на людей. У 2012 році наша область була лідером в Україні за темпами залучення іноземних інвестицій. Приплив капіталу істотно поліпшив економічну ситуацію в регіоні та дозволив реалізувати цілий ряд соціальних проектів. У той період була прийнята Стратегія соціально-економічного розвитку на 5 років вперед «Нова Сумщина-2015»: вона базувалася на підтримці власного товаровиробника, залученні прямих інвестицій, підтримці агропромислового сектора і, як наслідок, фінансовому забезпеченні соціальної сфери.

Сьогодні необхідно терміново шукати інвесторів — це ефективний механізм зростання економіки. Прямі інвестиції дозволять запустити нові виробництва, лінії з переробки сировини, відкрити нові цехи, значно збільшити обсяги продажів українського продукту, а головне — створити нові робочі місця з гідною заробітною платою», — упевнений Юрій Меєрович.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: