На дитячому майданчику провалився асфальт

24.03.2019

У Глухові на площі Соборній навпроти колишньої пошти після зими просто пішла під землю частина асфальтованого покриття діаметром до двох метрів. Зараз місце огороджене.

Пішли чутки, що ніби провалилися підземні ходи, що прокладені через увесь Глухів. В управлінні ЖКГ про точну причину сказати не можуть, відмічають, що ніякі комунікації на цьому місці не проходять. Відновлювати асфальт за свій рахунок буде приватний підприємець Віктор Косинський, який уже 4 роки орендує площу.

– Плануємо викликати спеціалістів, спочатку дізнатися, що спричинило руйнування, чи це місце взагалі безпечне для дитячого майданчика. Потім, звісно, зробимо ремонт покриття, – ділиться орендар.

Експерт з давньої топографії, співробітник Національного заповідника «Глухів» Юрій Коваленко стверджує, що поблизу тюремного острога ніякої забудови не було з ХVIII століття. На місці теперішнього майданчика ще в 70-х роках минулого століття стояв торгівельний павільйон. Він розташовувався в ямі, низовині. Згодом споруду знесли, місце забутували та проклали асфальт. Імовірно, зараз ґрунт почав просідати. Він також розвіяв припущення щодо підземних ходів.

– Легенд у Глухові дійсно багато. Але доказів існування ходів нема. Все, що провалювалось у різні роки, при вивченні виявлялось або вигрібними ямами, або погребами. До речі, підземні ходи аж ніяк не можуть повністю провалитися, навіть якби там були. Тому що їх прокладають на глибині до 3-4 метрів, а тут зруйнувався верхній шар ґрунту, – коментує Ю. Коваленко.

До речі, у Глухові це не єдине місце, яке пішло в подорож після зими. Якщо говорити про величезні вибоїни на дорогах по Спаській, Терещенків, Києво-Московській, Суворова, Ціолковського, то таке враження, що місто стоїть на самому розломі земної кори, і асфальт зникає в якусь чорну діру.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: