Олександр Саєнко: «Владі нецікаво, щоб у нас розвивалося виробництво»

24.03.2019

На фоні загальної істерії з «євробляхами» ніхто не думає про здешевлення процедури розмитнення обладнання. Усе тому, що владу не цікавить розвиток і підтримка виробництва, вважає депутат Роменської міської ради Олександр Саєнко (фракція «Відродження»).

«Сьогодні кандидати обіцяють автовласникам найдешевшу розтаможку. Але чому всі говорять лише про «євробляхи»? Чому не можна спростити розмитнення виробничого обладнання?

Зараз кредит для його придбання дають під 20-22%, а щоб завезти його з-за кордону, треба заплатити ще до 40% різних податків. Але ж це для виробництва — на цьому обладнанні працюватимуть 5-10 чоловік, які платитимуть у пенсійний фонд і т. ін.

Україна сьогодні бере у МВФ одні кредити, а інші віддає. Ці кредити повинні йти на розвиток економіки, на енергозбереження і тому подібне. А вони лише крутяться «кредит на кредит» — ніхто не хоче подумати, як краще для економіки, владі просто нецікаво, щоб у нас розвивалося виробництво, їй нецікаво створювати для цього нормальні умови», — упевнений Олександр Саєнко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: