Завдяки депутатам облради в Шосткинському діагностичному центрі полагодили дорогий комп’ютерний томограф, який не працював півроку

25.03.2019

«На жаль, сьогодні державна політика в сфері охорони здоров’я з кожним днем ​​руйнується. Але наша команда Опозиційної платформи — За життя ставить для себе в пріоритет підтримувати медичну галузь, оскільки для нас важливе здоров’я і життя жителів Сумської області. Черговий наш внесок – у ремонт комп’ютерного томографа Шосткинського діагностичного центру, де обслуговуються пацієнти не тільки Шостки, а п’яти районів, часто малозабезпечені», — зазначив депутат обласної ради, головний опозиціонер області Олександр Стрельченко. Він разом зі своїми колегами – Миколою Войтенком та Володимиром Пилипейком відвідали центр, щоб подивитися, як освоєні кошти, і намітили перспективи для подальшої співпраці.

Гроші у сумі 1 млн 120 тисяч грн на ремонт обладнання комп’ютерної томографії в Шосткинському діагностичному центрі були виділені на сесії Сумської обласної ради. Їх, говорить депутат, довелося «вибивати з боєм». Кошти знайшли у резервному фонді після того, як представниками Опозиційної платформи — За життя були наведені вагомі аргументи, перед якими не змогло встояти керівництво області.

Як відзначають в діагностичному центрі, устаткування, яке вкрай необхідне, не працювало півроку. Пацієнтів стільки, що запис на обстеження КТ ведеться на 1-1,5 місяці наперед.

«Приємно, що не потрібно просити, довго домагатися, ці депутати завжди самі приходять і запитують, яка потрібна допомога. Раніше за їхньої підтримки було придбано обладнання для кабінету офтальмолога — авторефректометр, що допомагає обстежити рефракцію ока і гостроту зору. Допомогли поміняти дорогу трубку в КТ-апарат», — зазначає головний лікар діагностичного центру Світлана Стенько.

Тож і зараз, під час обговорення перспектив роботи закладу, керівник закладу розповіла, що потрібен оцифровщик для апарату мамографії, необхідно придбати відеостойку з обладнанням для кабінету ендоскопії, парат УЗД експертного класу, гемоаналізатор для лабораторії, немає в північному регіоні й колоноскопа.

І хоча обладнання дороге, вартість відеостойки, наприклад, 3 мільйони гривень, депутати обіцяли докласти максимум зусиль для вирішення цих питань, наполягати на виділенні коштів для цієї мети з обласного бюджету або придбати, хоча б у рамках співфінансування з місцевим бюджетом. Адже вже створений госпітальний округ з центром в Шостці й устаткування використовуватиметься і для діагностики пацієнтів сусідніх районів.

«Діагностика й обстеження, а також спеціалізоване обладнання вкрай необхідні для населення. Адже не всі можуть дозволити собі пройти дороге обстеження в приватних закладах. В діагностичному центрі доступні ціни, обслуговування. Обладнання повинно бути якісним і приносити користь населенню», — зазначив Володимир Пилипейко.

До речі, діагностичний центр – не єдиний медзаклад у Шостці, якому допомагають опозиціонери.  Вони взяли шефство над протитуберкульозним диспансером та дитячим протитуберкульозним санаторієм. На останній сесії обласної ради було виділено 2 млн грн на придбання рентген-апарату нового покоління, вартістю близько 4 млн для Шосткинської міської лікарні. Інші 2 млн грн будуть виділені з місцевих бюджетів Шостки та району.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: