Молодчикам, які били полісменів під агрофірмою в Глухові, оголосили підозру

25.03.2019

Шосткинською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру трьох осіб, які під час нібито мирної акції у м. Глухів 1 лютого 2019 року умисно заподіяли легкі тілесні ушкодження працівникам поліції, які виконували службові обов’язки щодо охорони громадського порядку.

Нагадуємо, що того дня біля ПП «Аграрні інвестиції» зібралось близько 200 осіб. За заявкою організаторів заходу – для проведення мирної акції, спрямованої на поновлення прав працівників підприємства на безпечну працю. Під час акції троє присутніх, у тому числі й заступник директора вказаного підприємства, посилаючись на ухвалу суду про поновлення колишнього директора підприємства на посаді, зламали огорожу, увійшли на територію агропромислового комплексу та вчинили безлад. Двоє співробітників поліції, які намагались перешкодити незаконному проникненню на підприємство, отримали легкі тілесні ушкодження.

Дії трьох підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) КК України. Їм загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Стосовно судді Глухівського міськрайонного суду Сумської області, який згаданою ухвалою поновив на посаді колишнього директора підприємства, розпочато кримінальне провадження. Відповідні відомості були внесені 4 лютого 2019 року до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) КК України. Матеріали передані до Державного бюро розслідувань.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: