Операція «Магазин»: на Сумщині масово продають алкоголь і цигарки неповнолітнім

25.03.2019

Під час рейдів по торгівельним точкам у рамках операції «Магазин», у полі зору співробітників ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції потрапила 45-річна продавчиня, яка продала 16-річному парубку пиво та горілку.

Працівники Роменського відділу поліція задокументували подібний випадок: неповнолітній 17-річний студент місцевого ліцею в одному з ларьків, що розміщений в центрі міста, безперешкодно придбав цигарки.

В обох випадках продавчині не лише не поцікавилися документами юнаків, а навіть не звернула увагу на їх вік. Відтак, на жінок були складені адмінпротоколи за ст. 156 ч. 2 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами».

«Загалом за час відпрацювання території області ми зафіксували близько сотні таких чи подібних випадків, — коментує ситуацію начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП Сергій Тарасенко. – Задокументували 4 факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв, 4 факти – доведення цілком дорослими людьми підлітків до стану сп‘яніння. Виявили 17 неповнолітніх у нетверезому стані, 14 – палили цигарки у громадських місцях. До адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов‘язків притягнуто 49 чоловіків та жінок».

Працівники поліції звертаються до всіх громадян з закликом не залишатися байдужими до правопорушень, скованих стосовно неповнолітніх і самими неповнолітніми.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: