Чоловік пошив у дурні афериста по телефону

25.03.2019

Ця історія почалася з сигналу на мобільний глухівчанина М. Взявши слухавку, він почув: «Тато, у мене проблеми».

У М., дійсно, є діти, сини, причому не один, але вони ще не в змозі навіть користуватися телефоном. Отже з першої почутої фрази наш герой второпав, що має справу з шахраєм. Втім, не перервав спілкування , а вирішив, як то кажуть, погратися у простака, та включив диктофон. Далі поцікавився суттю проблеми. Йому повідомили: ваш син у поліції, та запропонували поспілкуватися зі слідчим, який знаходиться поруч.

Далі – вже з вуст уявного «правоохоронця» — пролунала інформація, що нерозумне чадо начебто штовхнуло свого однолітка, який впав і, отримавши тілесні ушкодження, потрапив до лікарні. Подальшим проблемам, однак, можна зарадити, передавши на мобільний гаманець батька потерпілого чотири тисячі гривень — аби той не писав заяви до поліції. М. зніяковіло зазначив, що має при собі лише півтори тисячі, й відразу почув запевнення: для початкового внеску цього цілком вистачить, на надання першої медичної допомоги. Щоправда, гроші слід переказати якомога швидше, через термінал.

По ходу подальшої гри М. отримав номер мобільного гаманця, і перерахував туди одну гривню, з комісією 50 копійок. Хвилину – другу по тому, вдаючи з себе недосвідченого користувача системою електронних платежів, насолоджувався реакцією співрозмовників, які, витрачаючи нерви, давали йому всілякі цінні поради. Зрештою шахраї зрозуміли, що їх банально розіграли, і … звинуватили співрозмовника – уявіть лишень, в обдурюванні !. М. зазначив на це: «То це я обдурюю?А ви, рідненькі, чим тоді займаєтесь».

Після цього мобіла шахраїв замовкла.

https://kourier.in.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: