Працівниці магазину побутової техніки займалися шахрайством

26.03.2019

«Лише після відшкодування завданих збитків 12 потерпілим Шосткинською місцевою прокуратурою було укладено угоду про визнання винуватості з двома жінками, які обвинувачувались у шахрайстві. Суд затвердив угоду, відтак обвинувачених визнано винними за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України та призначено покарання у вигляді 1700 грн штрафу», – розповіла заступник керівника Шосткинської місцевої прокуратури Ольга Ковальова.

Нагадуємо, що обвинувачені працювали в магазині, зареєстрованому на їх родича. Донька здійснювала продаж побутової техніки, а мати, на підставі укладеного з банківською установою договору, видавала від імені та за рахунок банку споживчі кредити для придбання товарів, що реалізувались у магазині.

Діючи за попередньою домовленістю, жінки пропонували покупцям, яким не вистачало коштів, брати товар у кредит. Коли людина погоджувалась, то з нею укладали кредитний договір. При цьому щомісячну оплату по кредиту покупець повинен був приносити в цей же магазин і віддавати безпосередньо в руки продавцю або ж представниці банку. Однак через деякий час, коли люди були переконані, що вони виплатили всю суму, до них телефонували з банківської установи і повідомляли про заборгованість. Як виявилось, жінка, яка видавала кредит у магазині та якій потім люди приносили щомісячні платежі, вносила на рахунок боржника не всю суму, або ж не вносила кошти взагалі. Відтак людям довелось особисто погашати заборгованість перед банком.

Іншим ошуканим громадянам повезло іще менше. Вони обирали побутову техніку в цьому ж магазині, оформлювали на неї кредит і домовлялись з продавцем про доставку додому. Коли у визначений час омріяний товар не привозили, а після цього декілька разів переносили час доставки, покупці повертались у магазин і просили розірвати договір на оформлення кредиту, відмовившись від товару. Їх запевняли, що договір анульовано. Проте через деякий час людям телефонували з банківської установи і повідомляли про заборгованість. Відтак вони залишались не тільки без побутової техніки, а ще й без грошей. Близько року жінки здійснювали таку протиправну діяльність. За цей час вони ошукали 12 осіб на понад 60 тис грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: