У Глухові спалили ще один автобус на Київ

27.03.2019

Глухівчани, які прийшли на автостанцію о 4-й ранку 25 березня, щоб поїхати в Київ, не змогли діждатись автобусу. На рейс придбали 24 квитки, але пасажири вимушені були їх здати та добиратися до столиці іншими способами. Як виявилось, автобус… згорів.

Надзвичайна подія сталася в ніч із 24 на 25 березня. Близько 2-ї години в чергову частину 19-ДРПЧ надійшло повідомлення про те, що горить транспорт на території колишнього плодово-­консервного заводу, де приватний підприємець надає перевізникам місця для стоянки. Туди виїхали дві пожежні машини. За декілька хвилин загоряння було локалізоване, але від транспортного засобу залишився тільки каркас.

До речі, автобус Scania К113 вперше після ремонту повинен був вийти в рейс до Києва. До цього на маршруті їздив інший транспорт.

На місці працювала оперативно-слідча група Глухівського ВП, викликали криміналістичну лабораторію із Сум. Це вже друга подія з підпаленим у Глухові автобусом, і знову постраждало ТОВ «АТП Стріла». Цей перевізник зареєстрований у Київській області, на маршруті знаходиться з лютого 2017 року, вигравши тендер.

Правоохоронці повідомили, що попередня версія пожежі така ж сама, як і минулого разу, – підпал. Порушено кримінальну справу за ст. 194 ч. 2 «Умисне знищення або пошкодження майна», винним загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Але їх ще треба знайти…

Що стосується першого випадку пожежі, котра сталася в жовтні 2018 року, слідство досі триває. Але минулого разу вогонь пошкодив камери відеоспостереження, які були розташовані на території стоянки, тому зараз слідство залишилось навіть без відеозапису. Свідки, з якими журналісти спілкувались на місці події, не сумніваються, що перевізнику конкретно мстяться. Припускають, що хтось дуже хоче «випалити» «Стрілу» з цього маршруту. Але перевізник знову, як і минулого разу, повідомив правоохоронцям, що ні з ким конфліктів у нього не виникало, підозр, кому б це було вигідно, не має. Взяти коментар у директора фірми журналістам теж не вдалось.

Навряд чи два спалені автобуси одного перевізника в Глухові – це випадковість. Очевидно, мова йде про дуже серйозні розборки вже кримінального характеру між людьми, яким є що ділити.

– Методи ведення бізнесу дикі, це жах. У Глухові страшно жити, бачачи такі розбірки. Я не думаю, що автобус підпалили пасажири, незадоволені холодом чи малим багажником, усе серйозніше, закручено десь нагорі. Поки в нас їздив на маршруті місцевий перевізник, нічого такого не було. А от своїх видавили, як ті конкурси виграються, можна тільки здогадуватись, і почались розбірки, – висловлює думку один із співрозмовників.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: