«Міськсумиліфт» судиться за дозвіл на роботи підвищеної небезпеки

27.03.2019

Справу за позовом ТОВ «Міськсумиліфт» до Управління Держпраці у Сумській області розглядає Сумський окружний адміністративний суд. «Міськсумиліфт» просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Держпраці про анулювання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки. Цей наказ був виданий підприємству в результаті позапланової перевірки у січні цього року, після трагедії у ліфті будинку на Супруна, 32/1, де загинуло немовля.

Сьогодні, 27 березня, відбулося підготовче засідання у цій справі. Представник позивача зазначив, що дозвіл на виконання робіт був анульований у зв’язку з повторністю порушень, які були виявлені у січні. За його словами, попередні порушення були виявлені ще у березні 2016 року під час планової перевірки. Але тоді вони стосувалися лише ведення документації, а не робіт з підвищеною небезпекою, та були усунені.

Представник відповідача у свою чергу позов заперечив. Він зазначив, що хоча у 2016 році порушення стосувалися лише документації, та вони аналогічні порушенням 2019-го, бо стосувалися документації щодо навчання працівників і ведення інструктажу на роботах з підвищеною небезпекою, що і стало підставою для прийняття такого наказу.

Крім того, ТОВ «Міськсумиліфт» просить визнати протиправним та скасувати припис Держпраці від 15 січня. За словами представника позивача, припис  складено у неналежній формі, яка не відповідає нормам закону.  Також він вважає, що дослідження, проведені щодо ліфта-вбивці і на основі яких видано припис, були проведені лише формально. Через це «Міськсумиліфт» оскаржуватиме всі 51 пункти цього припису. Представник відповідача з позовом не погодився та зазначив, що припис складено, бо під час перевірки ліфта  у січні було виявлено порушення.

Справу щодо визнання протиправним та скасування наказу призначили до судового розгляду на 10 годину 19 квітня. У справі щодо скасування припису підготовче засідання продовжиться 18 квітня об 11:40.

http://sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: