НАК “Нафтогаз України” стягнув із тростянецького комунального підприємства 23 тисячі гривень

27.03.2019

До Господарського суду Сумської області звернулось ПАТ “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” до відповідача — КП Тростянецької міської ради “Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління” про стягнення неустойки, пені,, а також, інфляційних втрат і витрати по сплаті судового збору, 3% річних, в загальній сумі 23 тис. грн.

Між ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та Комунальним підприємством Тростянецької міської ради «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» був укладений договір купівлі – продажу природного газу. Заявлені вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору в частині своєчасної оплати за поставлений газ.

Згідно з договором оплата за газ здійснюється відповідачем виключно грошовими коштами шляхом 100% поточної оплати протягом місяця поставки газу. Остаточний розрахунок за фактично переданий газ здійснюється до 14 числа (включно) місяця, наступного за місяцем поставки газу. Як свідчать матеріали справи, на виконання умов договору позивач передав у власність відповідача природний газ на загальну суму 62, 7 тисячі гривень, що підтверджується актами приймання – передачі природного газу.

Однак, відповідач порушив умови договору і несвоєчасно розрахувався за поставлений газ, у зв’язку з чим останньому нараховано пеню відповідно договору, 3% річних та інфляційні збитки.

Вимоги позивача задоволені в повному обсязі і також з відповідача стягнуті судові витрати по справі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: