Мера Сум звинувачують у нанесенні шкоди державі на 316,4 млн грн

27.03.2019

У Facebook виклали фотокопію витягу з ЄДБР, за яким на підставі заяви про злочин від 12.03. 2019 р. буде розпочати розслідування стосовно міського голови Сум Олександр Лисенко за ст. 367 ч. 2 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки).

У короткому вигляді обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, сказано:

«Сумським міським головою Лисенком О. М. вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 367 ККУ, у частині допущення ним службової бездіяльності у сфері теплопостачання м. Суми, яка спричинила тяжкі наслідки у вигляді нанесення державі шкоди, що обумовлена необґрунтованою… отриманою суб’єктами господарювання з державного бюджету сумою компенсації у розмірі 316 400 242 грн. за надані окремим категоріям громадян пільги і житлові субсидії».

Якщо вину міського голови буде доведено, його чекає штраф від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

xpress.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: