У школі на Сумщині агітують за Порошенка

28.03.2019

2 березня у приміщенні Синівської школи Синівської ЗОШ 1-3 ступенів на Липоводолинщині ОПОРА виявила матеріали політичної агітації на користь Петра Порошенка. У поліції за цим фактом розпочали перевірку.

Банер виявила громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА Валентина Волік під час поїздки на Липоводолинщину.

У приміщенні Синівської школи I-III ступенів був розміщений  банер з текстом «Ми – Україна. Державна мова – запорука єдності» і підписом Петро Порошенко. У  цьому ж приміщенні  також розміщена виборча дільниця№590350 територіального виборчого округу № 161.

Громадська омбудсменка звернулась на лінію 102. У відділі комунікації Нацполіції Сумщини ОПОРІ повідомили, що ця заява зареєстрована, поліція розпочала перевірку.

У коментарі ОПОРІ директор цієї школи Андрій Кулибаба зазначив: «Цей банер був наданий відділом освіти ще у жовтні місяці, і він висів там як звичайний банер, на якому розміщене прізвище нашого чинного Президента Петра Олексійовича Порошенка із словами”Мова і Єдина Україна”. Я думаю, він ніякої агітаційної інформації” не ніс у собі». Керівник закладу повідомив що у понеділок, 25 березня банер зняли.

Як зазначив радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Павло Романюк, згідно з п. 21 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

У червні 2018 року Міністерство освіти і науки направило обласним та Київській міській державній адміністрації №1/9-407 лист, у якому засудило розміщення будь-якої партійної агітації у закладах освіти, проведення політичних акцій та залучення до них учасників освітнього процесу. Також Міністерство звернулось до держадміністрацій вжити дієвих заходів щодо недопущення у закладах освіти політичної агітації, просування політичного брендингу та використання приміщень закладів освіти для розміщення громадських приймалень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: