Сумчани збирають підписи за заборону цирків із тваринами

28.03.2019

На сайт онлайн-петицій зареєстроване звернення «Заборонити пересувні цирки та інші атракціони з тваринами на території міста».

«Розвинуті країни одностайно виступають проти знущання над живими істотами. Світова спільнота закликає відмовитися від використання тварин у циркових номерах. На сьогоднішній день закони, що забороняють чи обмежують залучення тварин до циркових постановок, діють в Австрії, Великобританії, Швеції, Австралії, Канаді, Фінляндії, багатьох штатах США та ще в кількох десятках країн.

Чому розвинуті країни неодмінно приходять до цього рішення?

Справа в тому, що тварини, яких прийнято називати артистами, насправді проводять життя, мов заручники або раби. Левам, слонам і тиграм доводиться виконувати не притаманні їхній дикій природі рухи. А умови, в яких тварини існують у цирках, гірші, ніж у будь-якій в’язниці. Обмежені в пересуванні тварини зазнають там жахливих страждань, а коли виходять на арену ― неймовірного стресу. В цирку тварин часто називають друзями. Та чи виходять на арену з друзями, тримаючи в руках батіг чи палку з крюком? Навряд.

Жодні перевірки не можуть вирішити жахливу проблему. Це під силу лише повній забороні використання тварин в цирках.

Більше того, на думку психологів, цирк із тваринами створює у дітей хибну картину світу, в якій дорослий має домінувати над тваринами та усіма слабкішими істотами. Навіть якщо це потребує болючого удару батогом.

Заборонивши використання тварин у цирках, ми залишимо позаду минуле і продовжимо рух до майбутнього, де немає місця жорстокості», — пише авторка петиції Вареник Антоніна Олександрівна.

Дата початку збору підписів: 28 березня 2019 р. До кінця збору підписів залишилось: 45 днів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: